Egyenáram közvetlen felhasználása

ohrev

Fűtés és hűtés egyenárammal

 

Meleg víz előállítása

Tudta, hogy Szlovákiában fejlesztették és szabadalmaztatták azt a meleg víz előállítására alkalmas korszerű technológiát, amelyet a világ számos országában használnak?  Ez a napelemek felhasználásának egy rendhagyó módja. A napelem a napsugarakból egyenáramot állít elő, amely a Logitex cég techológiája segítségével hatékonyan alakul hővé, esetleg hűtéssé az előállított áram jellegének módosítása nélkül. Tehát a napelemet nem kell inverterre kapcsolni a klasszikus napelem erőművekkel ellentétben. A napelemhez egyenáramú fogyasztók kapcsolhatók, és az előállított villamos energiát közvetlenül felhasználhatják. Ezáltal megtakarítható a villanyszolgáltatóval folytatott engedélyeztetés bonyolult adminisztratív ügyintézése. A pluszban megtermelt áram nem jut a hálózatba, az előállított energia speciális víztartályban halmozódik fel, amelyhez egyenáramú fűtőspirál kapcsolható. Eredeti megoldásnak számít, amelynél nem vész kárba az előállított energia. A szabadalmazott vezérlő rendszer a hővédelmi elemek és ezáltal a teljes rendszer biztonságos szabályozását biztosítja.

 
A LOGITEX 2015-ben fejlesztette ki és vitte az európai piacra az LXDC POWER BOX-t. Ez egy MPPT töltésszabályozó, amely jelentősen növeli a napelemből nyert fűtési teljesítményt. Így nagymértékben fokozza a rendszer teljesítményét is. A napelem által előállított áram felhasználásának határa elérte a 99 %-t, ami világviszonylatban az ökológia módszerrel előállított villamos energia leghatékonyabb felhasználásának számít.
A szlovák cég által szabadalmaztatott termékek megtalálhatók kínálatunkban és be is szereljük őket. Örömmel fogadják és elégedettek vele már Amerikában, Ausztráliában, és számos országban Európában. Csatlakozzon Ön is!

vizmelegites

 

 

Előnyei:

 • A napelemek hideg időjárás (pl. akár -30°C) esetén is képesek meleg vizet előállítani
 • A rendszer nem melegszik túl
 • Egyszerű beszerelés nagyobb építési munka nélkül
 • A teljes beszerelés rövidebb a termikus napkollektor rendszerénél
 • Korszerű technológia
 • A világ számos országában használt szlovák termék
 • A napelemek elhelyezhetők akár 100 méterrel a víztartálytól
 • A napelemek súlya alacsony
 • A meleg víz előállítása hálózati árammal is történhet
 • Elegendő kisebb tartály

Hátrányai:

 • Több napelem telepítése szükséges, azaz nagyobb felületet igényel. Ha a tetőn elegendő hely van, ez a hátrány akár előnnyé is válhat. A beszerelt napelemek felfogják a napsugarakat, és ezáltal a nyári hónapokban megakadályozzák a tetőtér felmelegedését.

 

 

Fűtés és hűtés

A légkondicionáló egységgel előállított meleg vagy hideg energiatakarékosság szempontjából a fűtés és hűtés egyik legelőnyösebb módja. Együttműködünk a Logitex céggel, amely egy különleges klímát fejlesztett ki. Egyen- és váltóáramra is működik. Tehát feszültségváltó nélkül csatlakoztatható a napelemhez.

 

A Logitex hibrid légkondicionáló három módon csatlakoztatható:

 1. A klíma csak a ház villamos-vezeték hálózatára van kapcsolva. (Ahogyan a hagyományos klímák is.)

 2. A klíma a ház villamos-vezeték hálózatára és egyúttal az egyenáramot előállító napelemekre is csatlakoztatva van.

 3. A klíma a ház villamos-vezeték hálózatára és egyúttal a napelemekhez csatlakoztatott LX DC BOX vezérlőegységhez és az LX meleg víz tartályhoz is kapcsolódik. 

hotermeles

A légkondicionáló elsősorban egyenáramra működik, azaz elsődlegesen a napelemek által előállított villamos energiát használja. Amennyiben ebből hiány van, a klíma a további energiát a hálózatból nyeri. Így ebben az esetben a hálózatból csak a felhasználásra szükséges és a napelemekkel előállított energia különbözetét használja fel. Azt mondhatjuk, hogy napsütéskor szinte ingyen fűt vagy hűt. Ha a klíma nem lép működésbe, az előállított energia a tartályban a víz melegítését szolgálja, amennyiben a rendszerre van kötve. A légkondicionáló egység ki- és bekapcsolása távirányítóval vagy WIFI-hálózatos okostelefon applikációval lehetséges.