Állami támogatás

ruky

Örülünk, hogy egyre több ingatlantulajdonos fordul hozzánk, aki szeretné igényelni a Zöld Háztartások projekt néven közzétett állami támogatást, amelyet a Szlovák Innovációs és Energetikai Ügynökség (SIEA) kezel, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával és az állami költségvetésből a Szlovákia Program (Program Slovensko) keretében finanszírozva. A támogatás családi házakra és társasházakra igényelhető egész Szlovákiában, már a Pozsonyi megyében is.

Cégünk, a PepEnergy s.r.o. megtalálható a regisztrált kivitelezők listáján.

 

logo

1. Családi házak

Fontos tudni, hogy az állami támogatás épülőben levő és megépült házak esetén is igényelhető, amely új vagy régi családi ház is lehet. Az ingatlan a földhivatalban családi házként, épülő családi házként vagy egyéb épületként is szerepelhet, ha az igénylő lakcíme is ehhez kapcsolódik. Az anyagi támogatás a megújuló energia felhasználására szolgáló kis rendszerek telepítésére támogatási utalvány formájában történik. 
Az állami támogatás mértéke a rendszer típusától és a telepített teljesítménytől függ.

 

  Rendszer típusa  Napelem Napkollektor Hőszivattyú
  Alap támogatás díjszabás 1 kW teljesítményre * max. támogatás* díjszabás 1 kW teljesítményre * max. támogatás díjszabás 1 kW teljesítményre * max. támogatás
  500 €/kW 3 500 € 500 €/kW 2000 € 380 €/kW 3800 €
  Kedvezményes
+15% **
 
575 €/kW 4 025 € 575 €/kW 2300 € 437 €/kW 4 370 €

* A támogatott alap teljesítmény továbbra is 3 kW marad, viszont akár 7 kW telepített teljesítmény is támogatható, ha a háztartás éves villany fogyasztása 3 000 kWh-nál magasabb.
** A kedvezményes + 15%  támogatás az emissziómentes berendezések telepítésére vagy a szilárd tüzelőanyagot elhagyó háztartások számára igényelhető.

 

5+5 lépésben a támogatásról:

  1. Döntse el, melyik a háztartásának megfelelő megújuló energiaforrás.
  2. Válassza ki a konkrét gyártót.
  3. Válasszon a Szlovák Innovációs és Energia Ügynökséggel (SIEA) szerződött kivitelezőt, aki szerepel a nyilvántartott kivitelezők listájában.
  4. Kössön szerződést a kivitelezővel.
  5. Telepíttesse a berendezést.

Az új nyilvántartó rendszer indulása után 2024. 1.negyedévében:

  1. Igényelje meg a támogatási utalványt.
  2. Adja meg az utalványhoz tartozó aktiválási kódot a kivitelezőnek.
  3. Az utalvány kiadását követően adja azt át a kivitelezőnek a kiállítástól számított 90 napon belül.
  4. A kivitelező regisztrálja a háztartásnak kiadott támogatási utalványt és igényli a Szlovák Innovációs és Energia Ügynökségnél (SIEA) az utalvány alapján a támogatás kifizetését.
  5. A Szlovák Innovációs és Energia Ügynökség (SIEA) megvizsgálja a költségtérítés jogosultságát, és ha mindent rendben talál, a kivitelezőnek kifizeti a támogatást.

 

2. Társasházak

A támogatást társasházi lakás és helyiségek tulajdonosainak közössége vagy a lakás és helyiségek tulajdonosai által megbízott közös képviselő igényelheti.
Az anyagi támogatás a megújuló energia felhasználására szolgáló kis rendszerek telepítésére támogatási utalvány formájában történik. 
Az állami támogatás mértéke a rendszer típusától és a telepített teljesítménytől függ.

 

  Rendszer típusa  Napelem Napkollektor Hőszivattyú
  Alap támogatás díjszabás 1 kW teljesítményre  max. támogatás díjszabás 1 kW teljesítményre  max. támogatás díjszabás 1 kW teljesítményre  max. támogatás
  500 €/kW max. 1 kW/lakás 500 €/kW max. 1 kW/lakás 380 €/kW max. 5 kW/lakás
  Kedvezményes
+15% *
575 €/kW max. 1 kW/lakás 575 €/kW max. 1 kW/lakás 437 €/kW max. 5 kW/lakás

* A kedvezményes + 15%  támogatás az emissziómentes berendezések telepítésére vagy a szilárd tüzelőanyagot elhagyó háztartások számára igényelhető.

Forrás: zelenadomacnostiam.sk

 

Szeretne támogatást igényelni?

Ha minket választ, minden ügyintézést ránk bízhat!

Lépjen velünk kapcsolatba, és egy gonddal kevesebb.

Jelezzen a kapcsolati űrlapon vagy telefonon vagy e-mailben.

pepenergy-arrow